Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Swegan
Komponenter |

Swegan tar in miljoner och ny vd – vill utöka produktion

Den europeiska halvledartillverkaren Swegan säkrar investeringar på tolv miljoner euro för att kraftigt utöka produktionskapaciteten, och utser samtidigt ny vd.

Swegan meddelar att bolaget har slutfört en serie A-finansieringsrunda på totalt 125 miljoner kronor. Det framgår av ett pressutskick. 

Investeringen gör det möjligt för Swegan att avsevärt öka produktionskapaciteten för att möta marknadens efterfrågan från större leverantörer av 5G-basstationer, militärradar, satellitkommunikation med låg omloppsbana och ombordladdare i elfordon. Dessutom möjliggör finansieringsrundan företagets planer på att utöka sin ledningsgrupp samt utvecklings-, försäljnings- och produktionspersonalen.

Swegan uppger sig ha över 30 betalande kunder och är i kvalificeringsfas för ett brett utbud av applikationer i Europa, USA och Asien.

Finansieringen leddes av Intertech Ventures, Mount Wilson Ventures och den ledande europeiska investeraren Atlantic Bridge, med deltagande av Stoaf från Sverige och den globala halvledarjätten Mediatek, som bildade ett kraftfullt globalt nätverk från USA, Taiwan och Europa.

Presenterar ny vd

I samband med investeringen meddelade Swegan också att Jr-Tai "Ted" Chen utsetts till vd. Ted var med och grundade Swegan 2014 och uppfann bolagets egenutvecklade QuanFINE-teknik som Chief Technology Officer.

"Jag är glad att kunna presentera Ted Chen som Swegans nya vd och ser fram emot vårt fortsatta arbete tillsammans för att uppfylla Swegans strategi, vision och framtidsinriktade mål för att serva branschen med den bästa GaN på SiC-teknologin som finns på marknaden. Sedan starten av Swegan har Ted har visat anmärkningsvärd beslutsamhet, passion och professionell utveckling, och han är väl rustad att leda Swegan i nästa kapitel av företagets resa mot att bli en dominerande aktör på GaN-på-SiC-marknaden," säger Jonas Nilsson, Swegans styrelseordförande.

"Dessutom är jag stolt över att presentera nya medlemmar i Swegans styrelse och slutförandet av en mycket framgångsrik investeringsrunda, som båda kommer att öka Swegans tillväxttakt avsevärt", säger han.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2