Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Luvly
Elektronikproduktion |

Svensk elbilsuppstickare får investerarintresse

En grupp av investerare, bland annat Sörmlandsfonden och några affärsänglar i dess nätverk, har kommit överens med det Nyköpingsbaserade bolaget Luvly om investeringar i form av ägarkapital.

Nyköpingsföretaget Luvly ligger enligt ett pressmeddelande bakom en patenterad plattform för konstruktion och tillverkning av lätta elektriska stadsfordon, som utlovas ha ”hög säkerhet, låg vikt, kostnad och miljöpåverkan”.

Företagets koncept för elbilar går ut på ”snabb distribution i platta paket, enkel montering i lokala mikrofabriker och modulära fordon som kan skräddarsys och uppdateras efter behov och teknologisk framfart”.

”Investeringen från Sörmlandsfonden bidrar till att vi kan ta nästa steg i utveckling av teknologin,” säger Björn Lindblom, grundare och styrelseordförande, Luvly, i pressmeddelandet.

”Vi ser fram emot att accelerera Luvlys framfart ytterligare och ta klivet närmre lansering av en plattform som kommer göra avtryck i arbetet mot att revolutionera trafik och rörlighet i urbana miljöer,” säger Håkan Lutz, grundare och vd, Luvly, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2