Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Stadler
Elektronikproduktion |

ABB tar stororder - ska förbättra järnvägsnätet i Europa

ABB har tilldelats order från Stadler Valencia till ett värde av 170 miljoner dollar för att driva över 300 nya tåg och lokomotiv med traktionsteknik.

Tekniken ska användas i olika järnvägsnät i Europa för att modernisera och förstärka järnvägstransporter i länder som Spanien, Portugal, Storbritannien, Tyskland och Österrike, liksom i vissa järnvägskorridorer i Europa. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Flertalet av dessa order har lagts under tredje kvartalet 2022. Leveransomfattningen innefattar ABB:s traktionsomriktare och motorer för att driva tågen. ABB-tekniken i dessa order kommer också att driva lok för godstransporter.

”Vi är glada över att skriva framtidens hållbara mobilitet med dessa projekt. Genom att montera in vår traktionsteknik i de nya tågen inför vi också en ökad energieffektivitet, säkerhet och tillgänglighet i järnvägssystemet i Europa och Storbritannien. Vi sätter stort värde på Stadlers fortsatta förtroende för vår teknik och vårt kunnande i traktionsbranschen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Stadler för att formge framtidens tåg”, säger Edgar Keller, chef för ABB:s division Traction, i pressmeddelandet. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons