Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© STMicroelectronics
Komponenter |

STMicroelectronics bygger ny fabrik i Italien

Halvledarbolaget STMicroelectronics utökar sin europeiska produktionskapaciteten för substrat i kiselkarbid. Fabriken ska serva fordons- och industrisektorn och beskrivs som "den första i sitt slag".

Det unika med fabriken, menar STMicroelectonics, är att fokus kommer vara volymproduktion av substrat i kiselkarbid på 150 mm och att anläggningen integrerar samtliga steg i produktionsflödet. Utöver det tar bolaget sikte på att utveckla skivor på 200 mm i framtiden. 

"Fabriken kommer vara nyckeln till vår vertikala integration av kiselkarbid och stärker vår egna försörjning av materialet i takt med att vi ökar volymerna till kunderna inom fordons- och industrisektorn," säger STMicros vd, Jean-Marc Chery, i pressmeddelandet. 

Investeringen landar på 730 miljoner euro och borgar för omring 700 fabriksjobb. Fabriken kommer läggas intill bolagets befintliga i Catania. Produktionsstart är satt till 2023. 

STmicro meddelade i juli man bygger ut anläggningen i Crolles tillsammans med GlobalFoundries. Bolagen slöt ett samförståndsavtal om att bygga en ny 300-millimeters-fabrik i nära anslutning till STMicroelectronics befintliga anläggning i Crolles, Frankrike.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1