Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© New York Governor Kathy Hochul Office
Komponenter |

Micron fortsätter investera i USA

Texas, Idaho - och nu New York. Minnestillverkaren Micron fortsätter att investera i nya anläggningar i hemlandet, USA. Den senaste så kallade megafab:en hamnar i Clay, New York och lovar 9'000 jobb.

Micron skriver i ett pressmeddelande att bolaget har för avsikt att investera 100 miljarder dollar i Clay, New York under de kommande 20 åren, och 20 miljarder under det pågående decenniet. 

Investeringen är ett led i bolagets plan att utöka den amerikanska produktionen av DRAM-minnen med 40 procent under det kommande decenniet. Anläggningen i Clay kommer att bidra med upp emot fyra renrum, vardera med en yta på 600'000 kvadratfot. En yta som motsvarar 40 fotbollsplaner. 

Micron backas av delstaten New York i form av ett incitamentsbidrag på 5,5 miljarder dollar, kombinerat med federala bidrag och skattelättnader i och med halvledarsatsningen "Chips and Science Act". 

"Jag vill uttrycka tacksamhet till president Biden och hans administration för att ha gjort Chips and Science Act till en prioritetsfråga, till senator Schumer och kongressen för att ha antagit lagstiftningen, och till guvernör Hochul och McMahon för samarbetet som gjort investeringen möjlig. Anläggningen kommer att bidra med fördelar inom och bortom halvledarindustrin, stärka landets tekniska ledarskap och ekonomi, och att driva på den amerikanska innovations- och konkurrenskraften under lång tid framöver," säger Micron-vd:n Sanjay Mehrotra i pressmeddelandet. 

Förberedelserna för anläggningen sätt i gång under nästkommande år, följt av byggfasen året därpå. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons