Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar
Elektronikproduktion |

Nilar tillverkar nytt batteri - "kan fyllas på med ny livslängd"

Nilar uppger sig vara först i världen med en teknologi som gör att uttjänta batterier kan återställas och få tillbaka samma lagringskraft som ett nytt batteri.

Batteriet är det första med en teknologi kallad Reox, skriver Nilar i ett pressmeddelande och förklarar att den möjliggör att uttjänta batterier kan fyllas på med gas för att återställa den ursprungliga batterikapaciteten. 

Reox-teknologin har Nilar utvecklat i samarbete med forskare vid Stockholms universitet.  

”Fram till idag har batterier som nått sin praktiska livslängd varit uttjänta och oanvändbara. Med Reox-teknologin kan våra batterier återställas till sin ursprungliga lagringskapacitet minst 3 gånger, vilket kan förlänga livslängden med flera år. Det innebär både kraftigt minskad resursanvändning och stora kostnadsbesparingar för användarna. Det här är självklart ett stort och viktigt steg framåt för Nilar”, säger Erik Oldmark, vd på Nilar International, i pressmeddelandet.

En första delleverans av batterier ska ske i vecka 44. Den order som nu produceras tecknades i våras av Enequi. Ordern gäller totalt 800 batterier med tillhörande mjukvara, till 100 enheter av Enequis intelligenta energilager Quipower Storage.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1