Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SIA
Analys |

Halvledarförsäljningen ökade med 0,1 procent i augusti

Den globala försäljningen av halvledare uppgick till 47,4 miljarder dollar i augusti i år, en liten ökning med 0,1 procent jämfört med försäljningen under samma period motsvarande år, enligt SIA.

Samtidigt minskade försäljningen av halvledare globalt med 3,4 procent, jämfört med juli månad i år, då siffran uppgick till 49 miljarder, skriver SIA. 

"Försäljningstillväxten har stannat av under de senaste månaderna, och den månatliga försäljningen i augusti i år stod för den största, procentuella minskningen sedan februari 2019. Försäljningen i Europa var större än alla andra regionala marknader, medan Kina vittnade om de största minskningar," säger John Neuffer, president och vd för SIA, i en rapport. 

Den månatliga försäljningen ökade i Europa med 1,5 procent, men minskade i Japan med -1,4 procent, samt i Asien-Stillahavsregionen/Övriga och Kina. På årlig basis ökade Europa med 14,9 procent, Amerika med 11,5 procent och Japan med 7,8 procent. Asien-Stillahavsregionen minskade med -2,9 procent, och Kina med -10 procent.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons