Komponenter | 07 maj 2003

WirelessUSB istället för Bluetooth

NMB Technologies, en av världens största tillverkare av tangentbord, ska tillsammans med Cypress Semiconductors, börja tillverka trådlösa möss, tangentbord och spelkontroller baserade WirelessUSB.
Enligt NMB är Bluetooth för dyrt, strömslukande och överkvalificerat. 27-megahertztekniken, som är vanlig i trådlösa möss och tangentbord, är för långsam för speltillämningar. Detta anser NMB Technologies, som gör 1,5 miljoner tangentbord i månaden. Man har nu ingått ett avtal med Cypress Semiconductors om utveckling av trådlösa möss, tangentbord och spelkontroller baserade på Cypress WirelessUSB. Detta skriver IDG.

Kretsarna, som arbetar i 2,4-gigahertzbandet, är enligt IDG strömsnålare, enklare och billigare än Bluetoothkretsarna. De är även snabbare än den 27-megahertzteknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2