Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

Hanza börjar tillverka kretskort i Kina

Evertiq har tidigare rapporterat om att Hanza öppnat nya fabrikslokaler i Polen, Tjeckien och Kina i september och totalt adderat drygt 6’000 kvadratmeter fabriksyta till sitt nätverk. Men hur ser fördelningen mellan fabrikerna ut?

Evertiq kontaktade Hanzas vd, Erik Stenfort för vidare information om de nya fabrikslokalerna. I ett svar till Evertiq skriver vd:n att bolaget utökade verksamheten i Kina med 4’000 kvadratmeter i och med den senaste expansionen, medan Tjeckien och Polen tillfördes 1’000 kvadratmeter vardera.

Hur kommer dessa nya kvadratmeter att användas mer specifikt?

“I Kina kommer de att användas till befintlig verksamhet och kretskortstillverkning, och i Tjeckien och Polen används de till att expandera befintlig verksamhet på grund av ökade volymer från kund. Vi har även mottagit förfrågningar från flera nya kunder, så de nya fabrikerna är ett svar på rådande efterfrågan,” förklarar Erik Stenfors.

Expansionen kommer inte enbart resultera i utökad kapacitet, men även fler anställda. Erik Stenfors säger till Evertiq att det “definitivt kommer bli fler jobb i Kina”, detta i och med att bolaget utökar sitt teknologiska erbjudande. I Centraleuropa kommer det bli fler  jobb på längre sikt


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2