Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek inleder kommersialiseringssamarbete med Yageo

Smoltek meddelar att Smoltek Semi och elektronikkomponenttillverkaren Yageo, i en gemensam workshop i Göteborg, påbörjat arbetet med att kommersialisera Smolteks kolnanofiber-kondensatorer.

Den första kondensatormodellen, som kommer att utvecklas i detta samarbete, är en avkopplingskondensator för applikationsprocessorer i nästa generations mobiltelefoner, skriver Smoltek i ett pressmeddelande.

"Syftet med att träffas hos oss i Göteborg för en workshop var att samla kompetens och resurser från Smoltek och Yageo för informationsutbyte samt etablera en gemensam målbild och agenda för arbetet med att kommersialisera Smolteks ultratunna kondensatorer," säger Håkan Persson, vd och koncernchef för Smoltek, i pressmeddelandet. 

Teknik- och industrialiseringens färdplaner samt produkt- och marknadsrelaterade aktiviteter uppges ha diskuterats under workshopen. Vidare har även diskussioner kring kommersiella aktiviteter i form av marknadsföringsbudskap och kundinteraktioner påbörjats."

"Yageo Corporation samarbetar nu med det svenska innovativa nanoteknikföretaget Smoltek för att industrialisera kiselkondensatorer med kolnanofibrer. Vi drog igång projektet förra månaden på Smolteks huvudkontor i Göteborg. Vi fick också en rundtur i MC2-laboratoriet på Chalmers tekniska högskola där Smoltek växer sina kolnanofibrer," säger Phil Lessner, Senior Vice President på Yageo, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons