Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GKN Aerospace
Elektronikproduktion |

GKN Aerospace köper Permanova Lasersystem

GKN köper Permanova Lasersystem, en leverantör av produktionslösningar för lasersvetsning och additiv tillverkning, för att bredda sin kapacitet inom additiv tillverkning för flygmotorkomponenter.

Förvärvet uppges stärka GKN Aerospace:s utvecklingsförmåga av nya konstruktions- och tillverkningslösningar baserade på additiv fabrikation, påskynda storskalig industrialisering av additiv tillverkning och möjliggöra betydande framtida affärstillväxt.

”För att lyckas inom additiv tillverkning krävs tre grundläggande förmågor; produktkunskap, processtyrning och systemdesign. Detta förvärv ger oss strategisk kontroll över systemdesignelementet så att vi nu besitter djup kompetens inom alla tre områden,” säger Joakim Andersson, koncernchef för GKN Aerospace Engines, i ett pressmeddelande. 

Permanova Lasersystem AB samt dess medarbetare och lokaler i Göteborg kommer att ingå i den nya affärsenheten Engines.

"Vi är mycket glada över att bli en del av GKN Aerospace. Det är ett företag som vi har arbetat med i många år och alltid haft ett starkt samarbete med och jag är glad över att fortsätta arbeta nära tillsammans för att introducera fler AM-lösningar på marknaden,” säger Håkan Grubb, vd för Permanova Lasersystem, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2