Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania
Teknik |

Scania utser chef för Mobility Solutions

Gustaf Sundell, chef för strategi och affärsutveckling på Scania, har utsetts till chef för Mobility Solutions och medlem av Scanias verkställande ledning från och med 1 november 2022.

Mobility Solutions, där det helägda dotterbolaget Lots Group ingår, är en enhet som bildades våren 2021 med syfte att ta till vara på affärsmöjligheter i det framtida transportekosystemet. Det står i ett pressmeddelande. 

Enheten ansvarar för att driva utveckling av nya affärsmodeller utanför den nuvarande kärnverksamheten, utöka Scanias roll i transport- och logistikvärdekedjan samt utveckla och kommersialisera erbjudandet för automona lösningar.  

"Som chef för strategiavdelningen har Gustaf starkt bidragit till att rusta Scania för ett ekosystem i förändring. Med sitt ledarskap, sin kommersiella kompetens och gedigna erfarenhet från Scania internationellt har han en bra bakgrund för att fortsätta utveckla området Mobility Solutions, säkra en nära koppling till de andra funktionerna samt bidra till vår koncernledning", säger Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group, i pressmeddelandet. 

Anna Carmo e Silva, chef för Buses & Coaches Scania CV AB kommer att efterträda Gustaf Sundell som chef för strategi och affärsutveckling från och med 1 november, 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons