Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lumibird
Elektronikproduktion |

Lumibird får ny lokal efter köpet av Saabs laserverksamhet

Lumibird, som förvärvat Saabs verksamhet kring laseravståndsmätare, meddelas ha invigt en ny lokal i Kallebäck på västkusten.

Det var i mars 2021 som transaktionen mellan Saab och Lumibird genomfördes. I samband med detta förvärvade Lumibird Saabs laserverksamhet kopplad till produktområdet laseravståndsmätare.

Enligt ett pressmeddelande från Business Region Göteborg har Lumibird flyttat in i nya lokaler i Kallebäck. Bolaget har nämligen flyttat in i samma hus i Kallebäck som Beyond Gravity redan huserar i (tidigare känt som RUAG Space). Anläggningen, som inkluderar ett nytt laserrum, invigs officiellt den 29 september. 

"Förvärvet stärker vår kompetens inom telemetri. Saab var redan kund hos Lumibird och köpte våra laserdioder. Den nya verksamheten kommer att innebära att vi kan stärka vår affär inom telemetri med mycket lång räckvidd, särskilt ombord på militära flygplan. Förvärvet öppnar också upp de tyska och nordeuropeiska marknaderna för oss bättre, där vi inte har så mycket närvaro," säger Mark LeFlohic, ordförande och vd på Lumibird Group, i pressmeddelandet.

Lumibird uppges ha mer än 1'000 anställda i Europa, Amerika och Asien. Det verkar på flera marknader – medicin, optiska sensorer och försvar – och har en årlig omsättning (2021) på cirka 162 miljoner euro. Målet är att uppnå 250 miljoner euro år 2023 genom organisk och extern tillväxt.

Det franska bolaget räknar med att växa i Göteborg med cirka tio procent per år, och söker just nu ingenjörer och produktionspersonal.

"Att ett stort internationellt företag som Lumibird väljer att etablera sig i Göteborg är glädjande och illustrerar regionens attraktionskraft och starka kompetens inom avancerad teknik," säger Kent Jellmund, investeringsrådgivare på Business Region Göteborg," i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2