Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ambu
Elektronikproduktion |

Ambu inviger ny fabrik i Mexiko

Det danska medicintekniska bolaget Ambu har invigt en ny fabrik i Mexiko, hävdad vara bolagets hittills största och ett sätt att skala upp produktion och stärka försörjningen till Nordamerika.

Fabriken invigdes den 11 oktober i Ciudad Juárez och har en totalyta på 30'000 kvadratmeter, men kan expanderas med ytterligare 20'000 om behovet skulle dyka upp på sikt, lyder ett pressutskick. 

Enligt bolaget är det hög tid att utöka produktionskapaciteten och att stärka försörjningen till den största marknaden, Nordamerika. 

"Investeringen i vår nya mexikanska anläggning är ett strategiskt beslut för framtida produktionskapacitet, vilket i sin tur kommer att utöka vår flexibilitet och närhet till kunder i Nordamerika samt säkra ett bra flöde av produkter," Britt Meelby Jensen, Ambus vd, i pressmeddelandet. 

Ambu kommer tillverka produkter inom fyra endoskopi-segment, pulmonologi, urologi, ENT och GI, men även inom anestesi. Bolaget räknar med att skapa åtskilliga jobb under de närmaste åren i takt med att produktionen ökar, mellan 2'000 och 3'000. 

Ambu har, i och med den nya fabriken i Mexiko, en total produktionsyta i fyra länder på nära 100'000 kvadratmeter. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1