Annons
Annons
Annons
Annons
© Nanor
Elektronikproduktion |

Kistaföretaget Nanor köps upp av Tillquist

Teknikhandelsföretaget Tillquist har förvärvat samtliga aktier i Kistaföretaget Nanor, en distributör med fokus på bland annat motion control samt fotoniska och piezokeramiska komponenter.

Några av fördelarna som Nanor ser av förvärvet är att vara en del av en större organisation och att få tillgång till en utökad produktportfölj, vilket, enligt ett pressmeddelande, ska bringa utökat värde för kunder och leverantörer. 

"Efter 60 år i distributionsbranschen ville Cohn-familjen att affärsmodellen fortsätter att skapa värde och gynna leverantörer, kunder och personal. Samtidigt som vi befinner oss i på samma marknad finns det en mindre överlappning mellan bolagen gällande leverantörer och produktportföljer. Tillquists storlek, produktportfölj och system bidrar med stabilitet och är ett bra komplement till våra kunder," säger Dr. Michael Cohn, tidigare ägare och vd för Nanor. 

Nanor blir genom förvärvet ett helägt dotterbolag under Tillquist med säljkontor i Göteborg, och förväntas expandera under det nya ägandeskapet. 

"Förvärvet genererar betydande synergier genom starka varumärken och relationer till leverantörer och kunder som sträcker sig över 20 år. Nanor har en förstklassig produktportfölj som kommer komplementera vår, särskilt inom motion control-segmentet. Tillsammans bildar vi en ledande distributör inom fotonik och motion control i Norden," säger Marcus Thuresson vd för Tillquist Group, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2