Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Santeri Viinamaki
Elektronikproduktion |

Bittiums vd kliver ned – ”lett ett bolag i stor förändring”

Nästa år kommer det finska teknikbolaget Bittium att ha ett nytt namn vid rodret. Det framgår i samband med att nuvarande vd, Hannu Huttunen i dag meddelat att han lämnar vd-posten.

Bittiums förhoppning är att ha landat ett nytt namn till vd-posten i början av nästa år. Till dess fortsätter Huttunen som vanligt, och fortsätter därefter som rådgivare till bolagsstyrelsen fram till slutet av 2023.

"Under de senaste åren har Bittium gått igenom en tung förändringsprocess, där, vid sidan av företagets traditionella FoU-serviceverksamhet, har en skalbar produktverksamhet utvecklats inom områdena försvarsindustrin, mobil informationssäkerhet och medicinsk fjärrdiagnostik. Förändringen har krävt stora investeringar och som ett resultat av utvecklingsprojekten är bolagets produktsortiment nu mycket konkurrenskraftigt. Samtidigt har bolagets ledningssystem reformerats i riktning mot självständiga affärsenheter för att fullt ut utnyttja den tillväxtpotential som skapas av nya produkter. Nu är ett bra tillfälle att överföra ledaransvaret till en ny person för nästa tillväxtfas,” säger Hannu Huttunen, i ett pressmeddelande.

"Å hela styrelsens vägnar vill jag tacka Hannu Huttunen för hans bidrag till att leda Bittium genom förändringsprocessen och önskar honom lycka till i hans framtida liv. Huttunen har väglett företaget till en bra position för att sträva efter stark tillväxt i framtiden,” säger Erkki Veikkolainen, styrelseordförande för Bittium, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons