Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rio Tinto
Elektronikproduktion |

Scania och Rio Tinto utvecklar autonoma transportlösningar

Scania och Rio Tinto utvecklar mer agila autonoma draglastbilar vid en gruva i Pilbara regionen i västra Australien.

Företagen har en överenskommelse om ett långsiktigt forsknings- och utvecklingssamarbete för det fortsatta avancemanget av den här autonoma tekniken som Rio Tintos Channar-gruva blivit den första platsen att prova Scanias autonoma gruvlösning. Partnerskapet omfattar också alternativ i den framtida övergången till elektriska fordon.

Rio Tinto och Scania berättade om nya tester av Scanias autonoma gruvlastbilar som tar 40 ton i lasten i april 2022, och nådde snabbt en milstolpe inom förarlös verksamhet i en simulerad miljö för lastning och frakt.

– Rio Tinto är mycket glada över att som partner till Scania utveckla en gruvlösning som kommer skapa valmöjligheter i vår breda portfolio. Samarbete och partnerskap är nyckeln till att utveckla framtida gruvdrift, säger Rio Tintos tekniske vd Santi Pal i ett pressmeddelande.

Santi Pal fortsätter och säger att bolagets aktivitetsplan för klimatet inkluderar utfasning av inköp av nya diesellastbilar till 2030, och att partnerskapet med Scania är ett viktigt steg mot det målet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons