Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Högskolan i Skövde
Teknik |

Högskolan i Skövde vässar Volvoanställdas kunskap i elektromobilitet

På Högskolan i Skövde finns flera olika ingenjörsutbildningar och kurser. En av kurserna har fokus på elektriska motorer och deltagarna arbetar till vardags på Volvo i Skövde.

Kursen syftar till att hjälpa i den omställning som just nu pågår i bilindustrin, inte minst lokalt i Skaraborg. Det handlar bland annat om tillverkningsteknik av motorer och att genom praktiska övningar få ytterligare förståelse för egenskaperna hos olika slags elektriska motorer.

För några år sedan framförde Volvo i Skövde önskemål till Högskolan om en kurs med inriktning mot elektriska motorer. Stefan Ericson, lektor i produktionsteknik, fick uppdraget att sätta ihop en kurs och sedan dess håller han den ett antal gånger om året kursen i Elektromobilitet för Volvoanställda, går det att läsa i ett pressmeddelande från högskolan.

–Nu, inte minst sedan beskedet om etablering av en batterifabrik i Mariestad, efterfrågas även kurser om batterier och motorstyrning. Hela bilindustrin står inför en omställning och behöver omskola personal för den nya kompetens som behövs. Vi som högskola kan hjälpa bolagen i den omställningen, konstaterar Stefan Ericson i pressmeddelandet.

Högskolan i Skövde har ett nära samarbete med industrin och kursen i Elektromobilitet är en del av samarbetet mellan Högskolan och det omgivande samhället.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons