Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Microchip Technology
Komponenter |

Tillverkare av mikrokontroller vill expandera i Oregon

Amerikanska Microchip Technology rapporteras överväga att utöka närvaro på hemmaplan. Går planen i lås kan bolaget skapa hundratals jobb i Gresham, Oregon.

Investeringen kan uppgå till tre miljarder dollar och generera upp emot 650 nya jobb, rapporterar the Oregonian, som citerar statliga tjänstemän med insyn i ärendet. 

Tidningen har även tagit del av ett brev från fyra lagstiftare till delstatens guvernör, Kate Brown där man vädjar till Brown att allokera 17,5 miljoner dollar från statliga finanser för att stärka Oregons position för investeringar.

"Expanderingen skulle inte enbart göra stor skillnad i Gresham, utan även för landets produktions av halvledare. Vi vill att Oregon ska vara med i åtgärdandet av problemen i värdekedjan," uppges det stå i brevet. 

Microchip har tidigare offentliggjort en långsiktig plan att investera fem miljarder dollar i en ny processanläggning, eller fab för kiselskivor på 300 millimeter. 

Bolagets vd, Ganesh Moorthy skriver i ett mejl till Evertiq att det ännu inte tagits ett beslut gällande var anläggningen kommer att läggas, men att man har genomfört betydande investeringar i Gresham de gångna 18 månaderna 

Han lyfter samtidigt fram den klubbade lagen 'Chips and Science Act' som en viktig del i bolagets satsning att bygga anläggningen.

"Vi kan räkna med att få ett beslut om bidrag från handelsdepartementet under andra kvartalet 2023. Under tiden undersöker vi även stöd från andra städer och delstater. När handelsdepartementet är klara från sitt håll kommer ett beslut från vår sida," fortsätter Ganesh i mejlet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons