Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SEMI
Elektronikproduktion |

Fab-kapaciteten för 200mm väntas stiga med 20%

Enligt en rapport från SEMI kommer den globala produktionskapaciteten hos fab:ar att öka med 20 procent under åren 2021 till och med 2025. Mycket tack vare över ett dussin nya produktionslinjer.

Enligt rapporten kommer 13 nya produktionslinjer ha tillkommit under den här tiden, vilket i sin tur ska bidra till att den månatliga produktionskapaciteten av kiselskivor når en rekordtopp på sju miljoner. 

Bland bolagen som genomfört investeringar i fab:ar för 200-millmeters kiselskivor listas ASMC, BYD Semiconductor, China Resources Microelectronics, Fuji Electronics, Infineon, Nexperia och STMicroelectronics. 

Branschorganisationen skriver att det är ett flertal branschområden som driver på efterfrågan på krafthalvledare och MEMS, bland annat fordonsindustrin.

SEMI skriver att den tillväxten i fab:arnas kapacitet för halvledare till fordons- och kraftsegmenten kommer ha ett årligt snitt på 58 procent fram till 2025, medan MEMS landar på 21 procent, foundries på 20 procent och analog på 14 procent. 

Bland länderna väntas Kina ligga i topp med en ökning om 66 procent, följt av Sydostasien med 35 procent. Därefter kommer Amerika på elva procent, Europa och Mellanöstern med åtta procenten, och sedan Korea med två procent. 

Kina beräknas kamma hem marknadsandelar inom 200mm på upp till 21 procent under 2022. Taiwan och Japan landar på elva respektive tio priocent. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons