Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission / Nofence (montage)
Elektronikproduktion |

Inission tillverkar kretskort till Nofence

Inission Løkken AS har tecknat ett avtal med norska Nofence AS värt 70 miljoner norska kronor över två år. Avtalet omfattar kretskortstillverkning och montering till ett "virtuellt stängsel"

Nofence utvecklar kragar för nötkreatur, getter och får som skapar ett så kallat virtuellt stängsel. Tekniken är enligt företaget utvecklad i syfte att "göra det enkelt att hålla djur på bete", där boskapen och stängslet kontrolleras genom en app. 

Avtalet omfattar kretskorttillverkning, montering till färdiga produkter och leverans av cirka 17'000 nötkreaturskragar och 27'000 får- och getkragar. Leveranser förväntas ske under 2023 och 2024.

"Vi är stolta över att Nofence valde Inission som strategisk partner. All vår process- och produktionsutrustning kommer att behövas. Vi står för kretskorttillverkning och montering till färdiga produkter. Dessutom står vi för test och testutveckling och slutligen förpackning och leverans. Vår närhet, vårt tekniska kunnande och vår förmåga att leverera hela värdekedjan var avgörande i utvärderingsprocessen," säger Inission Løkkens vd, Erik Dragset, i pressmeddelandet. 

Enligt Inission är den planerade tillväxten betydande och det finns en tydlig förväntan från båda parter att vidareutveckla samarbetet under de kommande åren.

"NoFence och Inission Løkkens partnerskap går flera år tillbaka och vi ställer höga krav på samarbetet i utvecklingen av konkurrenskraftiga produkter och en effektiv produktionslinje. Viljan att tänka tillsammans med oss ​​som kund, att ständigt arbeta med kostnadsminskningar, förbättringar i värdekedjan och optimering av produkten är avgörande för vår gemensamma framgång. Nofence rustar nu för stark tillväxt och Inission visar att man har ambitionen att följa med oss ​​på denna resa, säger Nofence vd, Knut Bentzen, i pressmeddelandet. 

Nofence skriver på sin hemsida att kragen "tränar djuren att vända om till ljudsignaler". 

"När djuret överträder en gräns spelar kragen ett varningsljud. Varningsljudet består av en skala av toner, som startar vid en låg pitch och stiger gradvis i takt med att djuret rör sig genom gränszonen. Om hela skalan har spelats levereras en mild, men effektiv elektrisk puls. Djuren lär sig då att känns igen varningsljudet och vänder om för att undvika den elektriska pulsen," skriver Nofence på sin hemsida. 

Enligt företagets hemsida ligger varningsljudets nivå för respektive krage på "82dB @1m". 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1