Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© wrangler dreamstime.com
Elektronikproduktion |

AQ Groups omsättning upp 31% - "växer inom elektrifiering"

Komponent- och systemtillverkaren AQ Group gynnas av elektrifieringsvågen. I sin senaste delårsrapport vittnar bolaget om "stark tillväxt", med tvåsiffriga ökningar på flera poster.

Nettoomsättningen ökade med 31 pricent till 1,7 miljarder kronor (1,3). Rörelseresultatet steg med 30,8 procent till 123 miljoner (94). Resultatet klättrade till 121 miljoner (91), en ökning med 33,7 procent, och resultatmarginalen landade på 7,1 procent (6,9). 

Under tredje kvartalet var bolagets leveranser till elektrifiering 55 procent av dess totala omsättning. 

James Ahrgren, vd och koncernchef för verksamheten, skriver att bolaget inte slagit av på takten under perioden. 

"Under kvartalet har vi fortsatt att öka vår kapacitet, exempelvis har vi levererat våra första batterisystem från Bulgarien och vi har 500 nya operatörer i vår fabrik i Litauen som levererar kablage till elektrifierade tunga fordon såsom lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner," skriver Ahrgren i rapporten, och fortsätter:

Många talar om en framtida recession inom industrin. AQ är ett litet bolag med liten marknadsandel relativt den totala marknaden för kontraktstillverkning. Vi tänker fortsätta växa och ta marknadsandelar även om efterfrågan inom något av våra marknadssegment plötsligt skulle vika.  


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons