Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AQ Group
Elektronikproduktion |

Strejk hos AQ-kund under Q3 – fick stoppa leveranser

Två av AQ Groups bolag i Nordamerika fick under tredje kvartalet fått stoppa leveranserna då en kund har haft stängt i sin fabrik på grund av strejk.

Strejken uppges i AQ Groups delårsrapport vara över, och leveranser sker som vanligt sedan den 20 augusti. Detta påverkar resultatet negativt under kvartalet med fyra miljoner kronor.

AQ Group har tre bolag i Nordamerika, två i USA (AQ Wiring Solutions och AQ Transformer Solutions) och ett i Kanada (AQ Wiring Systems).

Enligt ett dokument från det amerikanska handelsdepartementets kontor i New York, daterat till den 30 juni i år, framgår det att strejken ägt rum hos stadsbusstillverkaren Nova Bus i Kanada, som för övrigt är en del av Volvo-koncernen.

De kanadensiska tidningarna Montreal CTV News och Montreal Gazzette rapporterade i somras att 300 anställda vid Nova Bus-fabriken i Saint-François-du-Lac gick ut i strejk fredagen den 3 juni. Av rapporteringen framgår det att löner stått i fokus, där fackligt anställda har yrkat på löneökningar i förhållande till de då rådande inflationsnivåerna.

Enligt dokumentet från handelsdepartementet framgår det även att AQ Wiring Systems amerikanska del i Plattsburgh, New York tillfälligt sade upp 58 av sina 77 anställda den 7 juli. Åtgärden var, enligt dokumentet, ett resultat av den ekonomiska inverkan orsakad av strejken hos Nova Bus i Kanada.

Till Evertiq berättar AQ Groups vd, James Ahrgren, att “I princip samtliga av de vi temporärt sade upp har kommit tillbaka.” Vd:n fortsätter att förklara att det andra bolaget som berördes var gruppens bolag i Kanada. Dock så behövde man inte gå till väga på samma sätt då verksamheten inte var lika beroende av denna kund.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons