Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers Wireless får miljonorder inom satellitkommunikation

Sivers Semiconductors affärsområde Wireless ska leverera integrerade kretsar till markbaserade terminaler för satellitkommunikation.

Ordern är värd 15,8 miljoner kronor och kommer från ett europeiskt satellitkommunikationsbolag, lyder ett pressmeddelande.

Ordern gäller andra generationens produktionsmässiga integrerade kretsar följer en tidigare kommunicerad ”acceleration fee” och riktar sig mot kundens förserieproduktion av markbaserade terminaler för satellitkommunikation. Leveranser är planerade under 2023.

”Denna order är ytterligare ett viktigt steg mot fullskalig produktion för denna kund. Även om ordern gäller förserieproduktion, så är det monetära värdet avsevärt och visar på ett tydligt volymbehov för våra marknadsledande integrerade kretsar. Ordern ger onekligen en indikation om vad storskalig produktion kan innebära och vi jobbar mycket nära kunden för att det ska bli verklighet”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors, i pressmeddelandet. 

Ordern är även i tillägg till en tidigare order som tidigare erhållits av MixComm till ett värde av cirka 6,7 miljoner kronor som ännu ej levererats, vilket ger det totala värdet av produktionsordrarna om cirka 22,8 miljoner kronor. 

Leveranserna är planerade att starta under fjärde kvartalet 2022 och kommer att fortsätta fram till och med tredje kvartalet 2023. 

Den tillgodoräknade försäljningen under hela perioden kommer att uppgå till cirka 19,4 miljoner kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons