Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB:s intäkter ökar - "lättnad i komponentbrist"

Industrikoncernen rapporterar "stark ordertillväxt, höga intäkter och historiskt hög operativ EBITA-marginal" för tredje kvartalet.

Orderingången landade på 8,2 miljarder dollar, en ökning med fyra procent. Intäkterna uppgick till 7,4 miljarder dollar, upp fem procent. 

Intäkterna fick stöd från en sekventiell lättnad i komponentbristen, vilket främjade kundleveranserna, men också av en avsevärt lägre nivå av störningar från covid-relaterade nedstängningar i Kina, förklarar bolaget. 

Rörelseresultatet landade på 708 miljoner dollar, med en marginal på 9,6 procent. Operativt EBITA skrivs till 1,2 miljarder dollar, med en marginal på 16,6 procent. 

Kassaflödet efter periodens slut landade på 791 miljoner dollar.

“Under tredje kvartalet levererade vi en hög ordertillväxt, en stark intäktsutveckling och en historiskt hög marginal. Vi har inte sett några väsentliga förändringar i kundaktiviteten. Det ser ut som att vi sannolikt kommer att uppnå vårt marginalmål till 2023 ett år tidigare. Vi börjar nu se de verkliga fördelarna med verksamhetsmodellen ABB Way," skriver ABB:s vd, Björn Rosengren, i bolagets senaste delårsrapport. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1