Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Teknik |

Sivers Semi och Chalmers beviljas forskningsmiljoner

Sivers Wireless och institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap vid Chalmers tillsammans kommer bedriva forskning och utveckling av en ny generation effektförstärkare.

Projektet tar sikte på en global marknad med stor tillväxtpotential bland traditionella bredbands-leverantörer, vartill kommer nya marknadssegment som möjliggörs av artificiell intelligens och maskininlärning. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Projektet syftar till att göra dagens integrerade radiokretsar för licensfritt 5G-bredband mer konkurrenskraftiga, energieffektiva och kostnadseffektiva genom att tillämpa forskningsresultat från högpresterande, lågkostnads-och högvolyms CMOS-teknologi och samtidigt bidrar till forskning i världsklass. Projektets mål är att bedriva forskning, utveckla, implementera och karaktärisera en ny generation adaptiva effektförstärkare med ännu bättre prestanda än idag. 

Sivers Wireless och institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap på Chalmers uppges bidra med kompletterande styrkor inom 5G-effektförstärkardesign, marknad och tillämpningar.

"Vi är glada över att arbeta med Chalmers i detta projekt och dra nytta av deras expertis inom anpassningsbar förstärkarteknik för elektroniskt styrbara antenner. Samarbetet kommer att hjälpa oss att öka prestandan och effektiviteten för nästa generation av Sivers Wireless så kallade ”beamforming” 5G-transceivrar," säger Erik Öjefors, CTO för Sivers Wireless, i pressmeddelandet. 

”Vi ser mycket fram emot att inleda detta spännande samarbete med Sivers Wireless, som ett av de mest innovativa företagen inom vårt område. Genom att dra fördel av deras unika expertis inom högpresterande avancerad CMOS-design och framtida behov av trådlösa system, kommer vi att kunna fokusera vår forskning på de mest relevanta och aktuella frågorna och utmaningarna,” säger Christian Fager, professor och avdelningschef vid institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap, avdelningen mikrovågselektronik, Chalmers, i pressmeddelandet. 

Sivers och Chalmers har beviljats ​​fyra miljoner kronor för att driva detta projekt under två år med kick-off i september 2022. Sivers del av bidraget är två miljoner kronor. Arbetet bedrivs inom Smartare Elektroniksystem. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-03-28 10:16 V22.4.20-2
Annons
Annons