Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alelion
Elektronikproduktion |

Alelion planerar för högre orderingång under 2023

Batteritillverkaren Alelion meddelar att nuvarande prognoser från europeiska kunder bekräftar ytterligare tillskott till en "kraftig tillväxt".

En tidigare kommunicerad order på 53 miljoner kronor över fyra år närmar sig nu en årlig omsättning på 60 miljoner kronor 2023, lyder ett pressmeddelande. 

Bolaget berättar att ett kundanpassat batterisystem har utvecklats för kundens fordon som används primärt inom hamnar på en global marknad. Idag har orderläggningen övergått från enskilda order till en löpande prognos över längre tid.

I detta fall pekar prognoserna på att volymerna av elfordon ökar snabbare än förväntat. Leveranser planeras att öka från dagens nivåer stegvis över kvartalen under kommande året.

“Prognoserna från vår större kunder stammer väl överens med den potential som vi ser på marknaden för off-highway-fordon. Vi fortsätter planera för en ökad volym och stärka vår position inom ett segment som nu tar elektrifieringen på allvar," säger Åsa Nordström, vd på Alelion, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2