Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Note-kund ansökte om rekonstruktion – får ny ägare

Kontraktstillverkaren meddelar att man har haft en givande dialog med den nya ägaren, som har för avsikt att så snart som möjligt återuppta produktion och fortsätta tidigare partnerskapet med Note.

Det var den 12 oktober som Note skickade ut ett pressmeddelande om en befarad kundförlust eftersom en av bolagets kunder på den engelska marknaden hade ansökt om rekonstruktion och att all kundens verksamhet avbröts i samband med detta. 

Note skrev då att man tog en kostnad för den befarade kundförlusten om 30 miljoner kronor i tredje kvartalet, vilket motsvarade hela den riskexponering som bolaget hade gentemot bolaget.

”Denna process har gått mycket snabbare än vi tidigare befarat. Jag ser mycket positivt på det fortsatta samarbetet med den nya ägaren. Bolagets huvudmän har en lång historik inom branschen och vi ser positivt på att fördjupa samarbetet mellan bolagen. Vi ser också goda möjligheter att kundförlusten blir väsentligen mindre än vår tidigare bedömning, något som vi avser att redovisa i rapporten för det fjärde kvartalet," säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note, i ett pressmeddelande. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1