Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvokoncernen ska producera batterimoduler i Gent

Hittills levererar partners både celler och moduler till koncernen. Men 2025 kommer Volvokoncernens lastbilsfabrik i Gent, Belgien, att börja tillverka batterimoduler.

Investeringsbeslutet att installera batterimodultillverkningskapacitet i Gent är enligt Volvo "ett viktigt steg för koncernen i formandet av sin framtida värdekedja för batterisystem". 

Batterimodulens tillverkningslinje i Gent kommer att kunna använda battericeller både från partners och från den planerade battericellsfabriken i Sverige.

"Vi har påbörjat investeringsprocessen för att etablera batterimodultillverkning i Gent. Byggnaden förväntas bli 12'000 kvadratmeter och placeras vid Volvokoncernens tillverkningsanläggning. Den nya högteknologiska modulfabriken kommer att bestå av en nästan helautomatiserad process med robotar. Detta innebär att medarbetare med nödvändig kompetens kommer att rekryteras, både externt och genom att bygga vidare på våra interna kompetenser," säger Jens Holtinger, Executive Vice President Group Trucks Operations. 

Investeringsramen för detta första steg i modultillverkningen är 75 miljoner euro.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1