Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Seagate
Elektronikproduktion |

Lagringsjätte lägger storvarsel

Seagate planerar att reducera sin globala personalstyrka med åtta procent, motsvarande 3'000 anställda för att minska kostnader under vad man upplever som ekonomisk osäkerhet och minskad efterfrågan.

Bolagets intäkter uppgick till strax över två miljarder dollar under första kvartalet för räkenskapsåret 2023, en minskning från 3,1 miljarder under motsvarande period i fjol. Nettoinkomsten landade på 29 miljoner dollar, en markant minskning mot 526 miljoner under jämförelseperioden.

"Globala ekonomiska osäkerheter och breda korrigeringar i lager hos kund förvärrades under de senare stadierna av kvartalet, vilket återspeglas i både efterfrågan från industrin på kort sikt och Seagates finansiella resultat. Vi har vidtagit snabba och beslutsamma åtgärder för att reagera på rådande marknadsförhållanden och förbättra långsiktig lönsamhet, inklusive att justera vår produktion och årliga investeringsplaner. Därmed tillkännager vi en omstruktureringsplan som kommer att ge meningsfulla kostnadsbesparingar samtidigt som vi upprätthåller investeringar i lösningar för masskapacitet, vilket driver vår framtida tillväxt," säger vd:n Dave Mosley i en delårsrapport.

Den så kallade omstrukturering beräknas vara slutförd under slutet av det andra kvartalet nästa år och kommer kosta mellan 60 och 70 miljoner dollar. De årliga besparingarna till följd av omstruktureringarna förväntas ligga på 110 miljoner dollar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons