Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK hynix
Komponenter |

SK hynix minskar investeringar med 50%

Minnestillverkaren rapporterar lägre omsättning under tredje kvartalet än föregående kvartal. Bolaget pekar på minskade försäljningsnivåer och priser på grund av minska efterfrågan på DRAM och NAND.

SK hynix har beslutat att minska investeringarna på årlig basis med över 50 procent, detta med start under nästkommande år. I år uppgick investeringarna i intervallet sju till 14 miljarder euro. Man planerar även att gradvis minska produktionsvolymen av produkter som är mindre lönsamma. Produktionen av 238-lagers 4D NAND-minnen kommer dock att utökas. 

Syftet är att, enligt bolaget, "normalisera marknadens utbud och efterfrågan". Bolaget förklarar att efterfrågan minskat på grund av "en förvärrad makroekonomisk situation globalt". Man ser en minnesindustri som inför en "aldrig tidigare skådad marknadsförsämring", något som inträffat i takt med att leveranserna från tillverkare av PC-datorer och smartphones minskat. 

Omsättningen uppgick till motsvarande 7,69 miljarder euro under perioden, jämförbart med 9,67 miljarder under föregående kvartal. Rörelseresultat uppgick till 1,16 miljarder euro och nettoinkomsten till 771 miljoner euro. 

Försäljningen minskade med 20,5 procent, medan rörelseresultatet minskade med 60,5 procent. 

Men det finns ljusglimtar. Segmentet för datacenter spås växa på medellång till lång sikt, samtidigt som bolaget er minskningar på kort sikt. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons