Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo CE
Teknik |

Volvo Construction Equipment storinvesterar i Braåsfabriken

Volvo CE investerar 360 miljoner kronor i anläggningen fram till 2027. Fabriken ska under de närmaste åren anpassas för att kunna producera ett större utbud av dumprar med olika typer av drivlinor.

Investeringen består i nya byggnader och produktionsutrustning för att bredda produktutbudet framåt, men också för att ta ytterligare steg inom automation och ergonomi. 

”Transportindustrin genomgår en transformation med bland annat allt fler elektrifierade fordon. Vi i Braås har länge haft stort fokus på klimat och cirkularitet då vi 2014 blev först ut i anläggningsbranchen med att göra vår produktion CO2-neutral och 2018 också deponifri. För oss är det viktigt att fortsätta ligga i framkant och ta tydliga beslut för att möta våra Science Based Target-mål som innebär netto-noll koldioxidutsläpp över hela värdekedjan till 2040. Genom att anpassa vår produktion för även elektrifierade maskiner fortsätter vi vårt ambitiösa arbete på miljösidan," säger Jonas Lakhall, platschef på Volvo i Braås, i ett pressmeddelande. 

Volvo CE är en tillverkare av entreprenadmaskiner. I anläggningen i Braås tillverkas dumprar och här samlas även utveckling, testning, inköp och marknad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons