Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2003

EDC Flyttar delar till Karlstad

EDC kommer att utöka sitt befintliga kontor i Karlstad genom att ledning, marknad och strategiskt inköp flyttar sin verksamhet under hösten.
Organisationen skall vara fullt i gång 1 november. Kvar i Munkfors sitter funktionerna personal, kvalitet, produktion och utveckling.

Anledningen till flytten är bland annat dels att underlätta kompetensförsörjning inom berörda funktioner. Erhålla bättre kommunikationer i första hand mot Stockholm och Göteborg där större delen av kunderna finns. Att skapa ännu större närhet till kunder i Värmland samt att skapa större närhet till IT-sektorn och Universitetet i Karlstad.

I samband med omorganisationen varslas även 8 tjänstemän om uppsägning. Detta är ett led i EDC:s program för kostnadsrationaliseringar. "Våra kunder kräver ständigt sänkta priser och detta tvingar oss till den här typen av åtgärder", skriver EDC i pressmeddelandet.

"Under de första 4 månaderna har personalstyrkan minskats med 24 personer som varit visstidsanställda inom produktionen, detta som en följd av årliga återkommande säsongsvariationer inom i första hand telecomsektorn. Vi räknar med att större delen av dessa personer kommer att återanställas under hösten till följd av förväntad säsongsuppgång" säger EDC:s VD Göran Frödén.

EDC omsatte under 2002 162 miljoner kronor (2001 136 miljoner) en ökning med 19 %. Antalet anställda var under året i genomsnitt 130 personer. Första kvartalet 2003 omsattes 45 miljoner kronor (2002 30 miljoner) en ökning med 50 % jämfört med samma period föregående år. Antalet anställda var under första kvartalet 145 personer.

"Vi ser ljust på framtiden och vi räknar med en omsättningsökning på 15-20 % under 2003, dock kommer mycket kraft att läggas på kostnadsreduceringar för att inte äventyra företaget på lång sikt och för att förbli en trygg arbetsgivare i Munkfors och samtidigt kunna erbjuda våra kunder bättre priser" avslutar Göran Frödén.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-2