Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kamic
Elektronikproduktion |

Kamic köper finsk tillverkare av elskåp

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i finska Finelcomp Oy, som utvecklar och tillverkar elskåp för konstruktörer av ställverk och fördelningscentraler.

”Finelcomp är marknadsledare inom sitt verksamhetsområde i Finland och har även starka positioner i Sverige och Norge.  Detta har man uppnått genom långsiktiga kundsamarbeten och en konsekvent och bra produktutveckling som visar sig i smarta, flexibla och modulära produkter. Vi ser Finelcomp som ett starkt komplement till våra verksamheter inom kapslad elteknik i Norge och Sverige och vi hälsar bolaget och dess medarbetare varmt välkomna in i Kamic-familjen,” säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group, i ett pressmeddelande. 

Finelcomp grundades 1988 och är baserat i Outokumpu i östra Finland där bolaget har drygt 100 anställda. Den årliga försäljningen uppgår till cirka 22 miljoner euro. Bolaget tillverkar också komponenter och system för OEM-tillverkare inom skogsindustrin samt för installation av solpaneler.

Kunderna finns i Finland, Sverige och Norge och elskåpen används i både industriella verksamheter som i bostadshus och offentliga byggnader.

Säljare är de två tidigare huvudägarna Juuri Partners och Stone Capital samt ett antal privatpersoner och ledande befattningshavare i bolaget.

”Med Kamic Group som ny ägare hamnar vi i en miljö som känns helt rätt för hela Finelcomp. Vi får en stabil, engagerad och långsiktig ägare som kan erbjuda ett värdefullt nätverk samt kompetens och verktyg för fortsatt affärsutveckling," säger Sami Heikkinen, vd för Finelcomp, Sami Heikkinen, i pressmeddelandet. 

Organisatoriskt ingår Finelcomp nu som ett självständigt bolag i Kamic Groups affärsområde installation under ledning av affärsområdeschefen Johan Karlsson.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2