Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Embedded |

Prevas förvärvar 28 ingenjörer

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av Koteko, ett ingenjörsföretag inom avancerad industriell processautomation.

Kotekos verksamhet omfattar totalt 28 personer hemmahörande i Västerås, med en omsättning 2021 på 68 miljoner kronor. Det står i ett pressmeddelande. 

"Det ska bli fantastiskt roligt att välkomna dessa erkänt skickliga medarbetare. Koteko kompletterar Prevas befintliga verksamhet inom avancerad automation. Tillsammans blir vi en nordisk ledare inom avancerad industriell automation med kapacitet att stödja kunder från idé till en driftsatt lösning för både diskret tillverkning och processindustrin," säger Magnus Welén, regionchef på Prevas i Mälardalen, i pressmeddelandet.  

Koteko, som uppges ha haft periodvisa lönsamhetsutmaningar, kan enligt pressmeddelandet få en stabil bas för en god och hållbar lönsamhet i Prevas regi. 

"Att komma in som en nod i Prevas nätverk är inspirerande. Det känns väldigt bra att vi kan fortsätta vår resa att utveckla verksamheten och samtidigt befinna oss i en miljö där det finns nya möjligheter. Det är i mötet mellan våra medarbetare, kunder och partners som våra styrkor blir särskilt tydliga. Professionell kompetens, god samarbetsförmåga, engagemang och motivation genomsyrar våra åtaganden," säger Mattias Axner, vd på Koteko Installation, i pressmeddelandet. 

Tillträdet sker per den 1 november 2022 och förvärvet avser 100 procent av Koteko AB som i sin tur äger 80 procent av Koteko Installation AB. Övriga 20 procent ägs av Mattias Axner.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons