Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Edwards
Elektronikproduktion |

Atlas Copco-bolag utökar försörjning till halvledarindustrin

Edwards, en del av Atlas Copco-koncernen, stärker sin närvaro i USA genom att bygga en ny anläggning för tillverkning av torra vakuumpar som används i tillverkning av halvledare.

Atlas Copco skriver i ett pressmeddelande att bolaget gynnas av den globala ökningen av efterfrågan på halvledare. Den har, fortsätter man, inneburit att regeringar "över hela världen insett industrins strategiska betydelse, och planerar stora investeringar för att garantera en stabil och motståndskraftig infrastruktur för halvledartillverkning". 

Anläggningen kommer att ligga i Genesee, New York och har en yta på totalt 22'000 kvadratmeter. 

“Den växande efterfrågan visar att det finns ett ökande behov av investeringar i tillverkningskapacitet i våra kunders närhet, och därför fortsätter vi att göra betydande investeringar i vårt operativa fotavtryck,” säger Geert Follens, affärsområdeschef för vakuumteknik på Atlas Copco, i pressmeddelandet. 

Investeringarna kommer i en första etapp uppgå till cirka 1,2 miljarder kronor. Totalt, över en sjuårsperiod, förväntas investeringen uppgå till cirka 3,1 miljarder kronor och skapa omkring 600 kompetensbaserade jobb.

Anläggningen förväntas vara i drift i slutet av 2024 och kommer att addera kapacitet till Edwards befintliga tillverkning av torra vakuumpumpar. 

Bilden visar Edwards anläggning i Chandler, Arizona. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons