Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Semiconductor Industry Association
Analys |

Halvledarförsäljningen minskade i september

Den globala försäljningen av halvledare minskade med 0,5 procent i september jämfört med augusti år, och med tre procent jämfört med september i fjol, skriver SIA i en rapport.

Kvartalsförsäljningen rådde heller inte på siffrorna från månaden innan och motsvarande period i fjol. Summan på 141 miljarder innebär en minskning med tre procent mot augusti, och 6,3 procent mot september i fjol.

"Efter ett starkt första halvår har försäljningen saktat ned under de senaste månaderna, där försäljningen i september innebar en årlig minskning för första gången sedan januari 2020. Den långsiktiga marknadsutsikten är dock positivt, i och med att halvledare fortsätter att påvisas som en kritisk komponent i vår digitala ekonomi," skriver SIA-vd:n John Neuffer i rapporten. 

De flesta regioner ökade sin försäljning på det månatliga planet. Amerika gick upp 4,8 procent mot augusti i år. Japan ökade med 0,5 procent. Europa med 0,1 procent. Asien-Stillahavsregionen och segmentet Övriga minskade med 2,9 procent, följt av Kina med -3 procent. Årligt sett ökade Europa med 12,4 procent. Amerika ökade med 11,5 procent. Japan med 5,6 procent. Asien-Stillahavsregionen/Övriga samt Kina minskade även här, men med 7,7 procent respektive -14,4 procent. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2