Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nevs
Elektronikproduktion |

Nevs på leverantörsjakt

Nevs visar den nya autonoma bilen Sango på Elmia och söker samtidigt efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen.

Bolaget visar enligt ett pressmeddelande upp sin första prototyp av Sango på underleverantörsmässan Elmia. 

"Vi visar vår allra första prototyp, nu ska vi utveckla nästa generation. Vi börjar med några hundra fordon för att använda i de första pilotstäderna och därefter skala till att bygga tusentals. Det är till dessa bilar som vi nu söker leverantörer," säger Nicklas Andersson, projektledare på Nevs, i pressmeddelandet. 

Prototypen uppges ha visats upp tidigare, i Oslo och Göteborg. Bolaget vittnar om ett positivt gensvar. 

"Många med ansvar för dessa frågor i våra regioner har aldrig ens sett den här typen av on-demand-lösningar. Därför vill vi skapa en större medvetenhet inom både den politiska världen och inom industrin för att visa vad det är för omsvängningar som håller på att ske," säger Nicklas Andersson.

Nicklas berättar att Nevs inte har lika höga volymer som en OEM normalt brukar ha, och därför letar man efter alternativa leverantörer som kan möta bolagets nya behov. 

"Den gruppen av utställare tror vi finns på Elmia Subcontractor, men att de kanske inte ser fordonsindustrin som sin främsta kund. En sådan här produkt kräver ständiga förändringar i konceptet och då måste vi jobba med flera olika typer av tillverkningsföretag, allt från traditionell plast- och plåtindustri till mer avancerad mekatroniska produkter som är uppkopplade för att fungera i framtidens on demand tjänster. Vi hoppas hitta många av dessa leverantörer här på Elmia Subcontractor," säger Nicklas Andersson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1