Finalisterna till Inission innovation award är här
Inission innovation awards jury har utsett tre finalister som kommer göra upp om förstaplatsen samt utvecklings- och tillverkningstjänster. Bland finalisterna hittar vi teknik som avlägsnar joner och laddade småmolekyler från vattenflöden, en digital mänsklig tvilling driven av rörelsesensorer i plagg och en IoT-plattform för byggarbetsplatser.
Den 10 november avgörs Inission innovation award på Epicenter i Stockholm. I potten ligger utvecklings- och tillverkningstjänster värt en miljon kronor.
Innovationerna har värderats på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde.
Juryn består av Inissions ägare och representanter från Almi, Nordea och Ny Teknik.
Årets finalister är:
Avsalt AB
Malmöbaserade Avsalt grundades 2019 av Mohamad Takwa och Nicolaas Boon. Tillsammans med Johan Säfholm, VD, ställer de upp i Inission innovation award med en patenterad teknik som avlägsnar joner och laddade småmolekyler från vattenflöden. Vatten som har tillräckligt låg salthalt för att vara drickbart kommer att bli en allt större bristvara i framtiden. Det beror till stor del på den globala uppvärmningen och avfallsvatten som inte återvinns, vilket gör grundvattnet saltare och saltare. Med Avsalts skalbara lösning i form av avjoniserande celler finns möjligheten att förbättra både grundvatten och avfallsvatten från industri samt göra hårt vatten mjukare.
Wavr Tech AB
Göteborgsbaserade Wavr Tech grundades 2016 av bröderna Patrik och Samuel Zayas. Tillsammans ställer de upp i Inission innovation award med innovationen Zentnl, en digital mänsklig tvilling driven av rörelsesensorer i plagg Belastningsskador är ett av de primära arbetsrelaterade hälsoproblemen och kostar stora summor årligen. Dagens riskanalyser bygger på observationsmetoder, frågeformulär och subjektiva bedömningar utan möjligheten att kontinuerligt analysera poser, negativa rörelsemönster, incidenter och exponeringar. Med hjälp av Zentnl, en teknik som kartlägger och analyserar mänsklig rörelse med hjälp av rörelsesensorer och AI, finns möjligheten att proaktivt arbeta för och skapa en säkrare och mer hälsosam arbetsmiljö med realtidsanalyser direkt till din mobil.
Brinja AB
Göteborgsbaserade Brinja grundades 2016 av vd, Xavier Leon. I år ställer han upp i Inission innovation award med Brinjas IoT-plattform för byggarbetsplatser. Byggbranschen har länge brottats med säkerhets-, effektivitets- och hållbarhetsfrågor på byggarbetsplatser. Nu har Brinja utvecklat en digitaliserad lösning designad för tuffa miljöer som är enkel att installera, använda och montera ner. Med hjälp av en anslutning- och styrenhetshub och sensorer kan utrymningsprocessen effektiviseras och ljuskonsumtionen automatiseras. Dessutom kan sensorerna användas för att bland annat mäta fukthalt, damm- och ljudnivåer. Det minskar i slutändan kostnaden och ger en bättre kontroll och säkerhet för medarbetarna. Allt genom en app i telefonen.