Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestar får miljardstöd

Två majoritetsägare har öppnat upp plånboken för ett miljardlån till den svenska tillverkaren av elbilar.

Summan uppgår till 800 miljoner dollar, motsvarande 8,6 miljarder kronor och kommer från majoritetsägarna Volvo Cars och PSD Investment. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Stöder kommer i form av ett 18-månaderslån, som inkluderar en option för Volvo Cars att konvertera lånet till aktier pro rata i en eventuell framtida nyemission från Polestar.

Lånebeloppet från Volvo Cars är i paritet med det direkta och indirekta finansiella och likviditetsmässiga stödet som Polestars andra stora aktieägare, PSD Investment, tillhandahåller.

Detta paket, tillsammans med andra planerade finansieringsaktiviteter av Polestar, ger företaget tillräckliga finansiella medel under 2023.

"Polestar är vårt intressebolag och en viktig affärspartner, eftersom det spelar en nyckelroll i vår strategiska ambition att bli helt elektriska till 2030 och forma framtidens mobilitet. Det ekonomiska stödet som vi tillhandahåller tillsammans med Polestars andra huvudägare kommer att säkerställa att Polestar förblir stabila i att ytterligare leverera på sina ambitioner som ett prestandamärke för elbilar, säger Johan Ekdahl, CFO på Volvo Cars, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons