Annons
Annons
Annons
Annons
© CEVT
Teknik |

Cevt varslar 170 i Göteborg

Grunderna: ett utmanande globalt affärsklimat med en instabil ekonomi och efterdyningar av Covid 19 och ett behov av kompetensskifte.

Cevt har i dag har beslutat att meddela om att varsla 170 tjänster och se över antalet konsulter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att Cevts övergång mot utveckling av framtidens mobilitet, bland annat med utveckling av en plattformsarkitektur och ett specialbyggt fordon för autonom körning, går nu in i vad man kallar för nästa fas. Detta, menar man, ställer krav på "ytterligare kompetensskifte och förstärkning inom kompetenser för utveckling av smarta elfordon".

"Cevts mål och ambition har från första dag varit att driva på, utmana dagens teknik och utveckla nyskapande lösningar för morgondagens behov. Det är fantastiskt spännande, men det är också utmanande. För att säkerställa vår framtida konkurrenskraft behöver vi nu agera och anpassa Cevts organisation, säger Mats Fägerhag, vd för Cevt AB," i pressmeddelandet. 

2020 lade man ett varsel i Göteborg och Trollhättan som berörde 180 personer. Åtgärden uppgavs då vara ett led i bolagets inriktningskifte mot mobilitetslösningar, till exempel självkörande bilar, för att stärka sin position på marknaden.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1