Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Jondetech
Komponenter |

Jondetech når milstolpe - arbetsprover av JIRS30 klara

Det svenska sensorföetaget meddelar att man har uppnått den "viktigaste milstolpen i bolagets historia". Working samples av nanosensorelementet JIRS30 uppges vara färdigställda i nya produktionsflödet

Jondetech berättar att man genom detta för första gången i den industrialiserade produktionsprocessen erhållit fungerande sensorelement. Det står i ett pressutskick. 

"Det har varit en lång och krokig väg från det att vi erhöll de första fungerande sensorelementen från tyska Fraunhofer IZM till att vi nu kan säga att teknologiöverföringen är genomförd. Att gå från labbmiljö till industriell produktion av en helt ny typ av sensorelement har varit en utmaning, men med rätt medarbetare och samarbetspartners kunde vi till slut lösa uppgiften," säger Leif Borg, COO på Jondetech, i pressmeddelandet. 

En tech-transfer inleddes under 2019 till samarbetspartners i Europa. Successivt har allt fler processteg flyttats ut och de externa samarbetena fördjupats. I slutet av 2021 togs beslut om att en fullständig fabless-struktur krävdes. Denna har implementerats under 2022 i samarbete med schweiziska VarioPrint och dess partners.

Nästa steg i processen är att få fram engineering samples, för detta krävs att den produktionsprocess som levererade working samples kan upprepas vid minst tre tillfällen. När denna process är klar kan bolaget initiera försäljning och därmed inleda leveranser av större mängder sensorelement till kunder för utvärdering. Därefter initieras det kvalificeringsarbete som krävs för få fram commercial sensors.

"Denna historiska milstolpe har bolagets alla intressenter väntat länge på. Ända sedan vi tog beslut om att flytta alla processer till internationellt erkända partners har vi känt att det var rätt väg att gå och det känns skönt att vi nu också får kvitto på att vi gjorde rätt," säger Dean Tosic, vd på Jondetech, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons