Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Schaeffler
Teknik |

Schaeffler lägger varsel på 1,300 anställda

Styrelsen för Schaeffler AG har beslutat om ytterligare omstruktureringsåtgärder. Dessa syftar främst till att stärka konkurrenskraften för Automotive Technologies-divisionen.

Åtgärderna ska i stort sett vara genomförda i slutet av 2026, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

”Vi går in i en miljö där det inte längre räcker att vara teknikledare. Den kritiska faktorn nu är att ha de konkurrenskraftigaste kostnadsstrukturerna på plats som behövs för att ytterligare påskynda omvandlingsprocessen och säkerställa att Schaeffler är fullt utrustad för elektrifieringen av drivlinan. Och det kräver i sin tur att vi minskar vår kostnadsbas och skär ner överkapaciteten”, säger Matthias Zink, vd Automotive Technologies på Schaeffler, i ett pressmeddelande.

De planerade strukturförändringarna innebär en reducering på totalt 1,300 tjänster, främst inom affärsdivisionerna Engine & Transmission Systems och Bearings inom Automotive Technologies, och även i bolagets centrala funktioner.

Cirka tre fjärdedelar av kapacitetsminskningen kommer att påverka befattningar inom administration och centrala funktioner inom FoU för förbränningsmotorer, med resterande andel i produktion.

Tjänsterna kommer att minskas både i Tyskland och utomlands

Inom Tyskland drabbas främst Herzogenaurach, Bühl och Homburg. Omkring 300 arbetstillfällen utanför Tyskland kommer försvinna. 

”De åtgärder som styrelsen beslutat om är ett viktigt steg för att säkerställa framtida tillväxt. Deras syfte är att ytterligare hållbart stärka Schaefflers konkurrenskraft och framtidsberedskap och att göra det möjligt för oss att säkra jobben i Tyskland på lång sikt”, säger Sascha Zaps, regionschef, Europe i pressmeddelandet. 

Åtgärderna förväntas generera årliga besparingar på upp till 100 miljoner euro. Åtgärderna kommer att generera utgifter på cirka 130 miljoner euro, varav de flesta förväntas redovisas som en avsättning i bokslutet för fjärde kvartalet 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1