Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Apple
Elektronikproduktion |

Färre iPhone-leveranser att vänta

Restriktioner till följd av covid-19 har medfört att en fabrik i Zhengzhou, Kina som monterar Apple-telefonerna iPhone 14 Pro och iPhone Pro Max arbetar i en betydligt lägre takt.

Det totala antalet leveranser av iPhone-telefoner beräknas minska med två till tre miljoner enheter. Det uppger Trendforce, som skriver att det ursprungliga leveransmålet var satt till 80 miljoner enheter. 

Apple vittnar om en stark efterfrågan på de båda telefonerna, men förväntar sig att leveranserna av dessa blir lägre. Hur pass lägre leveranserna blir för de utpekade modellerna står oklart, men att den är lägre än vad man tidigare har förväntat sig. Och kunderna, de kommer därmed behöva vänta längre på att få sina produkter.

Enligt Reuters har restriktionerna i Kina medfört att produktionen av telefonerna minskat med så mycket som 30 procent vid Foxconns fabrik i Zhengzhou. Foxconn har, i takt med att man har fått kontroll på utbrotten på lokal nivå, övervägt att utöka produktionen vid andra fabriker för att kompensera för förluster.

Men det kan visa sig vara lättare sagt än gjort, åtminstone på kort sikt, med tanke på att Zhengzhou är det huvudsakliga produktionsnavet för nämnda iPhone-modeller. 

Apple skriver att man prioriterar hälsa och säkerhet för personalen i sin leveranskedja, och att man arbetar nära sin leverantör för att återgå till normala produktionsnivåer.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2