Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Teknik |

Neonode minskar förlusten

Teknikbolaget Neonodes siffror för tredje kvartalet har landat. Enligt rapporten ökade omsättningen, medan förlusten minskade.

Neonode redovisar en omsättning på 1,2 miljoner dollar, en ökning med 26,4% jämfört med samma period föregående år. Det framgår av bolagets senaste delårsrapport. 

Rörelsekostnader minskade med 21,8 procent till 2,1 miljoner dollar. Nettoresultatet landade på 0,8 miljoner dollar, jämfört med 1,7 miljoner dollar under motsvarande period i fjol. 

”Våra nettointäkter var högre och våra rörelsekostnader lägre under tredje kvartalet än under motsvarande period förra året. Vi är glada över att se att våra ansträngningar att öka försäljningen och kontrollera kostnaderna gav resultat. Vi fortsätter vårt fokuserade arbete för att expandera vår verksamhet och förblir optimistiska om potentialen hos våra produkter och teknologiplattformar. Med det sagt är vi inte nöjda med de resultat vi har uppnått hittills. Vår försäljning och tillväxt fortsätter att påverkas av flera faktorer, inklusive långa försäljnings- och produktlanseringscykler i de segment där vi är verksamma. Vår verksamhet påverkas också av covid-19-nedstängningar och problem med brist på halvledare som våra kunder måste navigera. Vi fortsätter att vidta åtgärder för att mildra dessa problem”, säger Urban Forssell, Neonodes vd, i rapporten. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons