Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Terranet
Elektronikproduktion |

Prevas ska bygga prototyp till laserscannermodul

Prevas får uppdraget att bygga den första prototypen av en laserscannermodul till Terranets förarstödssystem Blincvision.

Scannermodulen, vars huvudkomponent är den laser som läser av omgivningen runt fordonet, är en av tre centrala moduler i systemet BlincVision. Det står i ett pressmeddelande.

“Det är fantastiskt kul att se att utvecklingen har rullat på så snabbt och att vi redan nu är redo att lägga ut uppdraget att producera vår första version av scannermodulen. Vi håller tidplanen för att få fram en komplett prototyp för BlincVision. Samarbetet med Prevas möjliggör för Terranet att lägga allt fokus den närmsta tiden på att även ta sensormodulen till prototypkonstruktion”, säger Terranets vd, Magnus Andersson i ett pressmeddelande.

“Vi är mycket stolta över att Terranet valt att utveckla scannern i samarbete med Prevas. Ett riktigt spännande uppdrag att konstruera en prototyp med en så hög innovationsgrad”, säger Magnus Edman, vd för Prevas Development, dotterbolag inom koncernen Prevas, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons