Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lumenradio
Elektronikproduktion |

Lumenradio mot börsen

Lumenradio offentliggör sin avsikt att notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. I samband med noteringen avser Lumeradio att genomföra en nyemission om cirka 50 miljoner kronor

Lumenradio omsatte 144 miljoner kronor under de första nio månaderna 2022, motsvarande en tillväxt på 65 procent jämfört med samma period föregående år. 

Under samma period uppgick EBITDA-marginalen till 24 procent och bruttomarginalen var 61 procent.

IoT-bolaget skriver att kunderna främst bestått av företag etablerade inom professionell belysning, men att man de senaste åren även stärkt sin position inom byggnadsautomation och lösningar för industriell kommunikation.

Lumenradios styrelse och ledning anser att erbjudandet och noteringen av bolagets aktier är ett logiskt och viktigt nästa steg i bolagets fortsatta utveckling för att utnyttja ett positivt momentum och accelerera tillväxten.

Man avser att använda nettolikviden från nyemissionen i erbjudandet för att positionera bolaget för framtida tillväxt, både organiskt och genom strategiska förvärv.

”Det här är starten på ett spännande nästa steg för LumenRadio. Vi har under många år investerat i vår egenutvecklade och patenterade teknologi för tillförlitlig trådlös kommunikation och har idag en mycket stark kundbas. Nu ser vi en bra möjlighet att växa på befintliga och nya marknader, och samtidigt bjuda in nya aktieägare. Vi har en otrolig resa bakom oss och denna notering innebär att vi nu får möjligheten att accelerera vår fortsatta tillväxtresa. För även om vi redan har åstadkommit mycket, så är det mesta fortfarande ogjort," säger vd, Alexander Hellström i ett pressmeddelande. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons