Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Systemair
Elektronikproduktion |

Panasonic köper svensk luftkonditionering

Systemair meddelar att bolaget avyttrar sin kommersiella luftkonditioneringsverksamhet till Panasonic Corporations Heating & Ventilation A/C Company till ett bolagsvärde om 100 miljoner euro.

Avtalet gäller försäljning av de italienska grenarna, Systemair S.r.l. och Tecnair S.p.A. i Italien. Men på sikt kan även den tyska och franska luftkonditioneringsverksamheten gå till Panasonic. Det står i ett pressmeddelande.

Överföringen av försäljningsanställda från Systemair GmbH i Tyskland är föremål för HR-konsultationer i Tyskland. Gällande den franska verksamheten är ett sådant förvärv beroende av en option som skulle kunna utövas av Systemair efter samråd med arbetstagarrådet i Frankrike.

”Under åren har vi samarbetat med Panasonic inom kommersiell luftkonditionering och har, utöver en djup förståelse för vår partners företagskultur och styrkor, även byggt upp en god relation. Vi fattade beslutet att sälja luftkonditioneringsverksamheten i Italien och Tyskland, och kommer även att sälja luftkonditioneringsverksamheten i Frankrike. Orsaken är att vi är övertygade om att fokusering på vår kärnverksamhet, ventilation, kommer att stärka vårt erbjudande till våra kunder, vilket ligger i linje med vår strategi. Systemair strävar efter att vara den bästa samarbetspartnern för våra kunder. Det ska vi vara genom att fortsätta att tillhandahålla förstklassiga ventilationsprodukter, värmepumpar och integrerade värmepumpslösningar i våra ventilationssystem. Vi är mycket glada över ett långsiktigt avtal med Panasonic om leverans av kommersiella luftkonditioneringsapparater vilket innebär att vi kommer fortsätta att stödja våra nuvarande och framtida kunder och ytterligare stärka vårt partnerskap, säger Roland Kasper, vd och koncernchef för Systemair, i pressmeddelandet. 

Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännanden, nödvändiga arbetsrättsliga konsultationer och standardvillkor för avslut, vilket beräknas till första halvåret 2023.

Luftkonditioneringsverksamheten inom Systemair sysselsätter cirka 400 heltidsanställda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons