Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ScandiNova Systems
Elektronikproduktion |

ScandiNova växer och köper Scanditronix

Uppsalabaserade ScandiNova Systems, som utvecklar och producerar pulsade högspänningsaggregat, meddelar att bolaget förvärvat en utvecklare och tillverkare av magneter och spolar – nämligen Scanditronix Magnet.

Scanditronix produkter används framförallt inom medicinteknik, forskning och olika industriella tillämpningsområden. Bolaget har idag 30 anställda och är beläget utanför Växjö.

– Jag är mycket glad över att välkomna Scanditronix till ScandiNova. Jag är övertygad om att detta är bra för båda bolagen och för våra kunder. Med förvärvet säkrar vi kritiska komponenter för våra modulatorer, breddar vårt erbjudande och stärker vår kompetens för att möta framtida mål, säger ScandiNova’s vd Niklas Edling i ett pressmeddelande.

Scanditronix prod​ukter kommer dels att ingå som komponenter i ScandiNova’s befintliga system, dels att stärka ScandiNova’s erbjudande till kunderna. Förvärvet är ScandiNova’s senaste steg för att bredda sitt erbjudande och kompetens inom pulsade kraft- och RF-system. 

– Att vara en del av ScandiNova är en ”perfect match” för vårt företag och kommer att stärka vårt kunderbjudande. Jag är mycket glad för detta viktiga steg i den framtida utvecklingen av vårt företag, tillägger Scanditronix vd Mikael Vieweg.

I och med förvärvet förväntar sig ScandiNova att bättre kunna möta den ökade efterfrågan från kunderna på integrerade system och helhetslösningar. Förutom breddat produktutbud kommer förvärvet av Scanditronix att tillföra expertis inom områden som design och utveckling samt utökad produktionskapacitet.

ScandiNova befinner sig i en stark tillväxtfas och har ökat sin personalstyrka med drygt 20 personer senaste året. Genom förvärvet har ma nu 155 anställda och planerar för vidare fortsatt expansion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons