Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teknikföretagen
Teknik |

Teknikföretagen: "Sverige bör införa nationell STEM-strategi"

Teknikföretaget kommenterar regeringens satsningar på drygt fem miljarder kronor över tre år på stödinsatser i skolan.

Det var den 3 november som regeringen presenterade den första delen av sina budgetsatsningar för utbildningsområdet. 

Teknikföretagen skriver i sin kommentar att "rejäla satsningar på hela utbildningskedjan krävs för att Sverige ska fortsätta vara en kunskapsnation, för att individers ska ges goda möjligheter till att etablera sig på arbetsmarknaden och för att svensk industri ska vara konkurrenskraftig."

"Inför en nationell STEM-strategi"

Ökade kunskaper inom matte och teknik krävs för att rusta elever för arbetsmarknaden, i dag och i morgon, anser Teknikföretagen. För detta, menar man, bör Sverige införa en nationell STEM-strategi. STEM, berättar branschorganisationen, står för Science, Technology, Engineering och Mathematics.

"Att satsa på STEM handlar om att höja kvaliteten i utbildningskedjan. Redan idag kräver en stor mängd yrken STEM-kompetens och konsekvenserna för Sveriges konkurrenskraft blir därför stora. Sverige kommer halka efter ännu mer. När land efter land i Europa utvecklar en STEM strategi har Sverige stått stilla," skriver Teknikföretagen. 

"På dagens presskonferens redovisade regeringen satsningar på drygt 5 miljarder kronor över tre år på stödinsatser i skolan. I den fullständiga budgeten hoppas vi se satsningar för att stärka yrkesutbildningen, riktade insatser för högskolans samhällskritiska utbildningar som ingenjörsutbildning samt ökade möjligheter för yrkesverksamma att fort- och vidareutbilda sig," säger Teknikföretagen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2